BSR voor wie?

Body stress release goed voor U ?
Voor wie is Body Stress Release?
Hoe ontstaat Body Stress?
Ieder lichaam is onderhevig aan stress.
Preventie van stressklachten door op Body Stress te testen is het meest ideale scenario.
Geeft opgeslagen spierspanning u fysiek-, emotioneel-, geestelijk ongemak!
Dan is het raadzaam uw lichaam met Body Stress Release te verzorgen.

Moeder en Baby
Het geboorteproces is fysiek een intensief en vaak belastend gebeuren voor zowel de moeder als de baby. Zeker als er sprake is van een zware of moeizame bevalling met langdurige weeën, een stuitbevalling, tangverlossing of keizersnede. In al deze gevallen is de kans groot dat de baby geboren wordt met body stress.

Kinderen
Valpartijen en heftige bewegingen tijdens spelen.
Spelend gooien en zwaaien met het jonge kind door volwassenen
Voorovergebogen op bed zittend lezen, studeren
Onderuitgezakt televisie kijken of op de onderrug zitten gamen.

Pubers
Door onzekerheid en faalangst een slechte houding aannemen.
Opgetrokken schouders, samengetrokken borst, voorovergebogen hoofd.

Sporten bij kinderen
Jonge leeftijd al belastende sportbeoefening.
Turnen en ballet, squash, tennis, badminton, voetbal, rugby kunnen van sterke invloed zijn op de ontwikkeling van Body Stress in het jonge lichaam.

Onderrug problemen door
verkeerde oefeningen, belastende sport met stoot-, slag-, rukbewegingen met veel buigingen van de wervelkolom, slechte houding onderuitgezakt, zwaar/onjuist tillen

Midden- en Bovenrug
Gebogen houding achter computer, zware voorwerpen of lang iets boven je hoofd houden, shock, angst, pittig, scherp, zuur of koud eten of drinken, medicijngebruik

Heup
Moeite met opstappen op fiets, een val, in kleermakerszit of lotushouding zitten wat je niet gewend bent, moeite overeind te komen, niet op de zij kunnen liggen.

Knie
Verdraaid bij skiën of snowboarden, stoten bij vallen of bij flink schoppen.

Enkel
Misstappen bij afstapje, enkel stoten of verdraaien, hardlopen, schaatsen, skaten, gevoel door de enkel te gaan.

Voet
Zichtbaar als eeltknobbel of vergroeiing in het gebied van de grote teen.

Schoudergewricht
Bewegingen zoals boven het hoofd reiken, armen achterwaarts uitstrekken, frozen shoulder, schokkende effecten o.a squash, badminton, tennis, hockey.

Elleboog en polsen
schokken in de arm bijv. bij vallen; door draaiende bewegingen zoals bij het gebruik van een schroevendraaier of het openen van een vastzittende dop of deksel, schrobben; de moderne RSI, uitwringen dweil, zware boodschappen dragen.

Nek
een val of aanrijding (whiplash), Een slechte houding ,lange periodes werken of lezen met het hoofd voorover of zijwaarts gebogen; altijd schuin voor de t.v. zitten, Nek langdurig gedraaid houden, b.v. bij het achteruit rijden met de auto; altijd plat op je buik slapen met weggedraaid hoofd, intense woede, angst of shock, werkstress, die maken dat men de schouders optrekt en de nekspieren te veel aanspant, Langdurige depressie kan ook verstoring van de gezonde houding veroorzaken, Blootstelling aan schadelijke chemische stoffen kan het zenuwsysteem ernstig overprikkelen en spanning in de nekspieren veroorzaken.

Hoofd
Rechtstreekse oorzaken zijn de klappen, het stoten en het vallen die het hoofd gedurende ons leven te verwerken krijgt al of niet samengaand met hersenschuddingen, Ook chronisch piekeren, geconcentreerd werken waarbij de ogen voortdurend ingespannen werken, overmatig zorgen maken.
Overgevoeligheid voor de inwerking van natuurlijke en/of chemische stoffen. Hooikoorts en andere allergieën kunnen het hoofd behoorlijk in de problemen brengen. Maar ook het gebruik van veelvuldige pijnstillers en andere medicatie kan ingrijpende reacties van het hoofd oproepen. Veel mensen reageren sterk op de inwerking van chemische stoffen in schoonmaakmiddelen en cosmetica met hoofdpijn en gevoelens van misselijkheid en onbehagen.