Body Stress Release behandeling in mijn praktijk

Body Stress release (BSR) is een techniek ter bevordering van het zelfherstellend vermogen (zijn=BE) (zoals=AS) (je bent=ARE).

BSR helpt je lichaam vastgezette spierspanning, als gevolg van elke vorm van overbelasting, los te laten.
Het herstel proces wordt altijd opgestart met drie sessies, die altijd op dag 1, 4 en 11 worden gepland.

Optie 1: Je start op een maandag gevolgd door donderdag en een volgende donderdag.
Optie 2: Je start op een dinsdag gevolgd door vrijdag en de volgende vrijdag.
Optie 3: Je start op een vrijdag gevolgd door maandag en de volgende maandag

De sessie begint met het gesprek om inzicht in de situatie te krijgen. Er is altijd ruimte voor vragen en uitleg.
Tijdens de sessie lig je volledig gekleed op de BSR tafel

Stress veroorzaakt spierspanning, hoofdzakelijk langs de wervelkolom. Spierspanning fungeert als een beschermende spalk om zo verdere overbelasting te voorkomen.

Echter drukt zo wel op de wervels en zenuwbanen die uit de wervelkolom komen. Dit verstoort de optimale communicatie naar de hersenen.

Het resultaat dat klachten van allerlei kunnen ontstaan zoals hoofdpijn,indigestie, rugpijn en pijn in nek en schouders, maar ook pijn in armen en benen, ingewanden of het optreden van een aanhoudende algehele vermoeidheid of het ervaren van een continue gespannen gevoel.

Practitioner Rob Molenaar voert een aantal spierreflex tests uit om de vastgezette spierspanning te lokaliseren.
Door lichte handmatige drukimpulsen wordt je lichaam gestimuleerd de vastgezette spierspanning los te laten. De BSR techniek is zacht, vriendelijk en gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van je lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.
Na de eerste 3 sessies kunnen vervolg afspraken naar je specifieke wensen worden ingevuld.

Body Stress

Body stress (lichaamstress = opgeslagen spierspanning) ontstaat, wanneer het lichaam er niet in slaagt overbelasting door stress, van welke aard dan ook, te verwerken, bijvoorbeeld door een val, een operatie, whiplash, spanning, langdurig foutieve (werk)houding, langdurige emotionele spanningen, zorgen, angsten of bijvoorbeeld chemische stress, zoals de inademing van ammonia of verflucht.
Release

Een Release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten.
Resultaten

In de praktijk blijkt dat er in 75 % van de behandelingen succes wordt behaald.

5% is niet bodystress gerelateerd, maar zorgt wel voor een beter welbevinden als aan een andere ziekte geleden wordt. 20% van de mensen stopt te snel met de behandeling, dus daarvan weten we niet of het niet alsnog succesvol zou zijn geweest!

Na een val, ongeluk of andere hevige gebeurtenis werkt het onmiddellijk als de behandeling direkt kan aanvangen. D.w.z. het liefst dezelfde dag nog of binnen 3 tot 5 dagen na de gebeurtenis.

Vaak zijn dan maar 3 tot 5 behandelingen nodig, omdat de spanning zich nog niet heeft vastgezet. In dit soort gevallen werkt het als een wonder! Het helend vermogen van het lichaam is direct beschikbaar en doet zijn wonderbaarlijke werk heel snel.

Normaal gesproken is het echter géén ‘quick fix’ en moet u zeker indien de klachten er al lang zitten rekening houden met een wat langere periode van behandelen. Verbeteringen treden echter vaak al snel op.

Indien de klacht body stress gerelateerd is werkt het altijd!
Uw situatie

“It hits you or grows like mist and holds like iron”

Rugklachten, Whiplash, RSI, Stress, Schouder- en Nekklachten, Hoofdpijn, Baby’s en Kinderen.

Uw situatie kan er een zijn van reeds lang bestaande klachten dan wel kort geleden opgetreden ongemak. Het is ook mogelijk dat het sluipende proces u nu pas opvalt of hindert omdat uw “gewenning” of “acceptatie” haar grens heeft bereikt.

Body Stress Release gaat niet uit van de gedachte dat u er maar mee moet leren leven, of dat de ouderdom u wellicht parten speelt.

Integendeel uit de praktijk van de afgelopen 25 jaar van Body Stress Release practitioners over de gehele wereld is gebleken, dat het lichaam, mits ontdaan van vastgezette spierspanning, het helend vermogen van het lichaam inzet om weer een optimale gezondheid te re-genereren.

De hierboven vermelde voorbeelden van situaties geven u een indruk van de mogelijkheden. De lijst is zeker niet compleet.

U kunt mij mij bereiken via  010-2205869 / Whatsapp of SMS via 06-40867849 of per email info@robmolenaar.nl